У МОЗ озвучили дані щодо вакцинації медиків і педагогів в Україні

Читать на русском
Глава МОЗ визнав, що існують випадки відмови від вакцинації. Щоправда, міністр назвав ці випадки одиничними
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

З початку вакцинаційної кампанії майже 90% медиків і 85% педагогів успішно прищепилися від коронавірусу. Решта чекають щеплення.

Про це заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Подивимося цифри. Як мінімум однією дозою зробили перше щеплення вже близько 90% всіх медичних працівників. Педагоги вже понад 85% зробили» - сказав він.

При цьому Ляшко визнав, що існують випадки відмови від вакцинації. Правда, міністр назвав ці випадки поодинокими та висловив здивування тим, що ці випадки нібито комунікаційно висвітлюються активніше і більше, ніж загальна кількість вакцинованих лікарів і вчителів.

Нагадаємо, в Україні з початку кампанії вакцинації вже зробили понад 14,3 млн щеплень від коронавірусу, з яких за минулу добу – майже 148 тисяч.

Нагадаємо, в Україні затвердили список професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою. Наказ 7 жовтня офіційно оприлюднило МОЗ. Однак він набуде чинності не відразу.

При цьому медичні співробітники не потрапили в списки обов'язкової вакцинації - оскільки в разі відсутності щеплення від коронавірусу працівників потрібно усувати від роботи, а це може коштувати пацієнтові життя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: