У МОЗ пояснили, чому медиків немає в списку на обов'язкову вакцинацію

Читать на русском
Міністр пояснив ризики та додав, що відсоток охоплення щепленнями медиків на порядок більший, ніж у будь-якій іншій сфері
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

Медичні співробітники не потрапили в списки обов'язкової вакцинації, оскільки в разі відсутності щеплення від коронавірусу працівників потрібно усувати від роботи, а це може коштувати пацієнтові життя.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Херсоні, повідомляє Укрінформ.

«Коли ми говоримо, що немає педагога, то перезакрити його функцію в навчальному закладі або функцію чиновника в Міністерстві або місцевій адміністрації може паралельно інший колега, збільшивши навантаження. Коли ми говоримо про медиків сьогодні, якщо в закладі невакцинованих два реаніматологи, і потрапить людина, яка потребує екстреної медичної допомоги, це може коштувати життя. Тому ми медиків зараз не включили» - пояснив міністр.

При цьому він додав, що відсоток охоплення щепленнями медиків на порядок більший, ніж у будь-якій іншій сфері.

Нагадаємо, в Україні затвердили список професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою. Наказ 7 жовтня офіційно оприлюднило МОЗ. Однак він набуде чинності не відразу.

Нардеп і голова профільного комітету Михайло Радуцький вже заявив, що перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації від коронавірусу, планують розширити. Але зроблять це не зараз, а в майбутньому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: