Українців треба більш жорстко примушувати до вакцинації за прикладом Франції – експерт

Читать на русском
Експерт вважає, що українцям потрібно демонструвати реальну картину того, що може статися при відмові від вакцинації
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна повинна більш жорстко примушувати населення до вакцинації проти коронавірусу. Києву варто взяти приклад з Франції, де без сертифіката про вакцинацію не можна відвідувати торгові центри та користуватися громадським транспортом скрізь, а не тільки в червоних зонах.

Про це заявив політтехнолог Борис Тізенгаузен в [ефірі](https://news.u24.ua/obshestvo-news/13344-kak-zastavit-ukraincev-vakcinirovatsya-ekspert-predlozhil-zhestkie-mery телеканалу «Україна 24».

«У Франції 70% - це не ті, хто самі прийшли та вакцинувалися. Держава створила умови, що без сертифіката ти на транспорт не потрапиш, в поїзд не сядеш, в автобус не сядеш, в торговий центр не зайдеш, в ресторан, кафе, громадське харчування - не потрапиш. Держава таким м'яко примусовим способом, хоча може і не дуже м'яко, стимулює людей йти та вакцинуватися» - пояснив він.

Посилення карантину: за українцями стежитимуть сотні мобільних бригадВ Україні створили 900 мобільних бригад. Вони будуть виходити в рейди і стежити за тим, як люди дотримуються карантину, зокрема - чи носять захисні маски. Порушників каратимуть.

Крім того, експерт вважає, що українцям потрібно демонструвати реальну картину того, що може статися при відмові від вакцинації. А також посилити відповідальність за підробку сертифіката про вакцинацію.

«Я скажу непопулярну і цинічну річ - іноді потрібно і залякати, показати кадри лікарні, вмираючих людей, щоб народ головою подумав і відвів сумніваються родичів і так далі. Іноді потрібно показати їм реальну картину» - резюмував він.

Втім, в Італії подібні карантинні заходи набрали чинності в п'ятницю 15 жовтня. Відтепер кожен співробітник повинен мати документ, що підтверджує вакцинацію, одужання або негативний тест на COVID-19. Однак люди цього не оцінили, і вийшли на масові протести проти уряду.

Водночас у Херсоні в пунктах вакцинації від коронавірусу утворилися масові черги. Медики збиваються з ніг і не справляються з навантаженням. Причина такого ажіотажу - перехід регіону в червону зону адаптивного карантину з 15 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: