«Ковідні» витрати-2021: скільки коштів передбачено в Україні на вакцинацію

Читать на русском
Заплановано 15 бюджетних програм, спрямованих саме на фінансування потреб, пов’язаних з COVID-19.
Слово і діло

Загальний обсяг планового фінансування на «ковідні» витрати у 2021 році сягає 17,1 мільярдів. Зазначається, що із загального обсягу, 10,5 мільярдів (61%) цих коштів планується витратити на проведення вакцинації громадян України.

Про це повідомляє Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління.

«Хоча у бюджеті-2021 минулорічний Covid-фонд було ліквідовано, за різними розпорядниками бюджетних коштів заплановано 15 бюджетних програм, спрямованих саме на фінансування потреб, пов’язаних з COVID-19», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ розповіли, кому хочуть рекомендувати третю дозу вакцини від COVIDВ Україні розглянуть питання щодо запровадження бустерної вакцинації. Додаткову дозу можуть запропонувати людям з хронічними хворобами.

Повідомляється, що найбільші ковідні витрати-2021 такі:

  • 10,5 млрд грн, або 61% цих коштів планується витратити на проведення вакцинації громадян.

  • 2,8 млрд грн - допомога від держави, на період пандемії, застрахованим особам, адміністратором якої є Пенсійний фонд України.

  • 1,4 млрд грн - субвенція місцевим бюджетам на заходи, пов'язані з боротьбою з COVID-19. Розпорядником цієї допомоги є Мінфін.

  • 1 млрд грн, за планом, має бути витрачено МОНом на субвенцію місцевим бюджетам на протидію COVID-19 у закладах загальної середньої освіти.

  • 800 млн грн мають бути розподілені між МОЗ, МВС (Нацполіцією, Держприкордонслужбою та ДСНС) на доплати медикам, війсковим, співробітникам поліції та прикордонної служби за роботу під час дії карантину.

Нагадаємо, що за минулу добу, 15 жовтня, щепили ще майже 150 тисяч українців.

Раніше, Ляшко повідомив, на скільки збільшили програму медгарантій в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: