У Львові з понеділка вводять посилений карантин: що зміниться

Читать на русском
З 1 листопада карантин у Львові стане ще жорсткішим. У торгові центри, ринки, кафе і ресторани, а також всі магазини будуть впускати лише тих, хто має сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.
Ілюстративне фотоhttps://zahid.espreso.tv/

У Львові з понеділка, 18 жовтня, почнуть діяти додаткові карантинні обмеження, які можуть ще більше посилити з 1 листопада.

Про це міський голова міста Андрій Садовий повідомляє у Фейсбуці.

«Складні часи вимагають непростих і оперативних дій. З 18 жовтня Львів житиме за новими карантинним правилами», - йдеться у повідомленні мера міста.

Згідно зі словами Садового, львівські школярі йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Це ж стосується установ позашкільної освіти, в тому числі музичних шкіл.

Бібліотеки працюватимуть тільки на видачу книг.

Крім того, прийнято рішення заборонити масові заходи, окрім тих, в яких учасники і організатори мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години і раніше до початку заходу.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Театри, музеї, кінотеатри, галереї, філармонія, органний зал працюватимуть тільки для відвідувачів з сертифікатом вакцинації або негативним ПЛР-тестом. Кількість відвідувачів - не більше 50% від загального числа місць.

Об'єктам торгівлі, перукарням, салонам краси і ТРЦ дозволять працювати за умови вакцинації персоналу або наявності негативних ПЛР-тестів. Заповнюваність не може перевищувати половини від площ.

Установи громадського харчування зможуть працювати до 23:00 і за умови повної вакцинації персоналу або негативних ПЛР-тестів. Заповненість - до 50% від площ, не більше 4 осіб за столиком.

Зокрема, Садовий попередив, що якщо протягом двох тижнів ситуація не стабілізується, то з 1 листопада установи громадського харчування зможуть відвідувати лише вакциновані або громадяни з негативним ПЛР-тестом.

Міський голова додав, що спортзали, готелі і хостели будуть працювати на таких же умовах - повна вакцинація персоналу і наявність ПЛР-тесту. При цьому заповнюваність спортзалів не може перевищувати 50%.

Нагадаємо, що у Запоріжжі з понеділка, 18 жовтня, у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації, запроваджуються додаткові карантинні обмеження.

Також ми повідомляли, що Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська область із 18 жовтня переходять у «червону» зону епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Раніше до червоної зони карантину потрапила Херсонська область.

Окрім цього, в Україні в суботу, 16 жовтня, виявили ще 11 288 нових випадків COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: