Офіційно в червоній зоні: які заборони діють в Херсонській області

Читать на русском
У регіоні заборонять роботу громадського харчування, проведення заходів і роботу шкіл з персоналом, який вакцинований не на 100 відсотків
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Херсонська область стала першою в Україні областю, де офіційно введений червоний рівень адаптивного карантину. Вона буде в цій зоні до тих пір, поки Держкомісія з ТЕБ і НС не прийме рішення, що рівень небезпеки в області впав до прийнятних значень.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Які заборони діють в регіоні:

  • заборонена робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів (не поширюється на заклади зі 100% вакцинованим персоналом);
  • заборонено проведення масових заходів (не поширюється на заклади зі 100% вакцинованим персоналом);
  • заборонено роботу навчальних закладів (за винятком дитсадків та 1-4 класів), де вакциновано не 100% персоналу;
  • з 21 жовтня жителі регіонів червоної зони можуть їздити в автобусах, поїздах і літати на літаках в інші регіони без документів - свідоцтва про повний курс вакцинації або негативного тесту на коронавірус.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що перша область в Україні потрапила в червону зону карантину. Держкомісія ТЕБ і НС вирішила посилити карантин в Херсонській області. Режим червоної зони там вступить в дію з 15 Жовтня.

При цьому область скоро може обзавестися сусідами в червоній зоні карантину - як мінімум п'ять регіонів країни знаходяться на порозі входження в найвищий рівень небезпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: