Кілька областей на порозі «червоної» зони: Шмигаль розповів, як працюватимуть школи, дитсадки та кафе

Читать на русском
Кілька областей можуть потрапити до червоної зони карантину. Кафе, ресторани, спортзали, школи і театри працюватимуть з новими обмеженнями - лише за умови вакцинації співробітників і відвідувачів. Перевіряти COVID-сертифікати буде поліція.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні найближчими днями кілька областей можуть потрапити до «червоної» зони карантину. Це означає, що кафе, ресторани, спортзали, школи і театри працюватимуть з новими обмеженнями.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну у середу, 6 жовтня.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

За його словами, ряд регіонів можуть опинитися у «червоній» зоні вже днями.

«Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників закладу та 100% відвідувачів повністю вакциновані», - сказав Шмигаль.

Він уточнив, що бізнес повинен сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію у своїх співробітників і робити це відповідально.

«У працівників поліції та інших повноважних органів буде відповідний програмний софт, завдяки якому вони будуть перевіряти у відвідувачів наявність COVID-сертифікатів», - заявив прем'єр.

Глава Кабміну також розповів, що очікувати школам і дитсадкам у «червоній» зоні карантину.

«У «червоній» зоні карантину навчальні заклади будуть працювати офлайн, тільки якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садки та 1-4 класи школи продовжать працювати в звичайному, очному форматі», - пояснив Шмигаль.

Він нагадав, що на початок цього тижня в Україні майже 81% працівників шкіл зробили щеплення хоча б однієї дозою. Це означає, що такі школи зможуть працювати в звичайному режимі і у «жовтій» зоні.

Нагадаємо, сьогодні в Україні знову зафіксували різкий стрибок щодо приросту нових хворих на коронавірус за добу - 12 662. Найбільше заражень у Харківській і Одеській областях.

Раніше мер Львова заявив, що місто вже стоїть на порозі «червоної» зони карантину і уникнути її не вдасться.

У МОН напередодні оприлюднили статистику, де найбільше вакцинованих двома дозами вчителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: