Зеленський допустив можливість обміну Медведчука на українців у Росії

Читать на русском
Медведчук юридично на цю мить є українським громадянином, тому в його відношенні застосовується українське законодавство
Віктор Медведчукkremlin pool

Україна могла б обміняти народного депутата Віктора Медведчука, який проходить підозрюваним у кількох кримінальних справах, на українців, які утримуються в російських в'язницях. Але тільки в тому випадку, якби у Медведчука виявилося російське громадянство.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Медведчук, зазначив президент, юридично на цю мить є українським громадянином, тому в його відношенні застосовується українське законодавство.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

«З іншого боку, якщо, наприклад, Росія підтвердила б, що у пана Медведчука є російське громадянство, наприклад, скажімо так, цілком можливо, то тоді ми б із задоволенням, після цього підтвердження, або хоча б натяку, розглянули можливості обміну пана Медведчука на дійсних героїв і громадян України, які знаходяться не в Україні» - сказав він.

При цьому Зеленський заперечує, що Росія пропонувала дати спокій Медведчуку взамін на певні поступки з деяких питань.

Нагадаємо, що 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозра в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Їх підозрюють у зраді, порушенні правил ведення війни та допомозі окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Однак прокуратура наполягала на утриманні під вартою із заставою в понад 300 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: