Є ризики: прокурори планують оскаржити домашній арешт Медведчуку

Читать на русском
На думку прокурорів, за цих обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи.
Віктор МедведчукСлово і діло

Прокуратура оскаржуватиме запобіжний захід народному депутатові від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, якого відправили під домашній арешт через підозру у держзраді і сприянні терористам.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Судом обрано запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту. На думку прокурорів, за цих обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи. У зв’язку з цим прокурори будуть оскаржувати його в апеляційному порядку та наполягатимуть на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень», - йдеться у повідомленні.

Віктор МедведчукНародний депутат України
Медведчук пообіцяв не переховуватись від правосуддяСказано 11 травня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

При цьому, прокурори вирішили довести, що арешт Медведчука необхідний, «зважаючи на ризики щодо можливого переховування підозрюваного, а також його зв’язки з представниками РФ та терористичних організацій».

В Офісі генпрокурора зазначають, що судом не врахована тяжкість статті, а також наявність у нардепа підозри в іншому особливо тяжкому злочину.

Нагадаємо, що 11 травня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють у зраді, порушенні правил ведення війни і допомоги окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Однак прокуратура наполягала на утриманні під вартою із запорукою в понад 300 млн гривень.

Раніше ми повідомляли, що у вівторок, 12 жовтня, суд обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: