Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту або заставу в 1 млрд грн – нардеп

Читать на русском

Віктору Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту або заставу в 1 млрд грн. Документи показав нардеп Ренат Кузьмін
Слово і діло

Народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який перебуває під домашнім арештом, вручили клопотання про взяття під варту або заставу в 1 млрд грн.

Про це повідомив однопартієць Медведчука Ренат Кузьмін.

За його словами, «Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в один мільярд гривень. Це при тому, що Медведчук вже знаходиться під домашнім арештом, його чи не порушує і за законом суд просто не може змінити йому запобіжний захід на більш важкий».

Також нардеп написав, що раніше «рішенням РНБО» Медведчуку заборонили «здійснювати будь-які фінансові операції, а тепер вимагає (влада - Кузьмін) внести заставу, свідомо знаючи, що перерахувати він його не зможе, навіть якщо і збере потрібну суму: банк простий не прийме платіж через заборону РНБО».

Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють у зраді, порушенні правил ведення війни і допомоги окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Однак прокуратура наполягала на утриманні під вартою із запорукою в понад 300 млн гривень.

Раніше стало відомо, що народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який зараз під цілодобовим домашнім арештом, оголосили нову підозру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: