Коли в Україні настане пік коронавірусу: прогноз РНБО

Читать на русском
У піковий період в лікарнях можуть перебувати до 50-52 тисяч осіб одночасно - це буде дуже серйозний виклик
Олексій ДаниловYouTube

Пік пандемії коронавірусу в Україні варто очікувати в період з 20 жовтня по 4 листопада. Після цього періоду захворюваність в країні повинна падати.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов на брифінгу 15 жовтня за результатами засідання РНБО.

«Ми прогнозуємо, що пік цієї пандемії прийде, скажімо так, на кінець цього місяця. Це буде десь період з 20, 25, 30 Цього місяця по 4-5 наступного місяця» - сказав він.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Данилов також передрік серйозний виклик для медичної системи України, оскільки в піковий період в лікарнях можуть перебувати до 50-52 тисяч осіб одночасно.

За минулу добу в Україні підтвердили ще понад 13600 випадків коронавірусу. Загальна кількість з початку пандемії склала вже понад 2,6 млн.

У Києві за минулу добу, 14 жовтня, виявили 456 випадків зараження коронавірусом. Від ускладнень померли 17 осіб.

За результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій чотири області переходять до Червоної зони карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: