В Україні не залишилося «злодіїв у законі» – РНБО

Читать на русском
З початку року на території України було понад 30 осіб, які мали статус злодіїв в законі. Сьогодні немає жодного.
Олексій Даніловфото УП

З початку року на території України було понад 30 осіб, які мали статус «злодіїв у законі». Сьогодні немає жодного.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання 4 червня.

Злочинність в Україні: як змінювалася ситуація в 2013-2020 рокахВ Україні в минулому році відкрили 3 тис. 844 кримінальних справи за статтею умисне вбивство.

«З початку року на території України знаходилося 34 людини, які мали статус «злодіїв в законі», на сьогоднішній день у нас таких людей нуль. Після рішення Ради нацбезпеки їх було 17, сьогодні жодного злочинця, який перебуває під цими атрибутами в нашій країні», - сказав він.

У той же час, за словами Данілова, триває процедура видворення «кримінальних авторитетів» з України. Так, зі 111 їх залишилося 42.

Данілов додав, що 36 «кримінальних авторитетів» вже вирушили за місцем бажання свого перебування, а 33 знаходяться під слідством.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 14 травня були затверджені санкції проти кримінальних авторитетів і злочинців в законі. Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО 21 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: