В РНБО прокоментували питання введення державного регулювання цін на газ

Читать на русском
Державне регулювання цін на газ для комерційних постачальників газу в Україні буде вводитися тільки в разі крайньої потреби
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони прийме рішення про державне регулювання цін на газ в тому випадку, якщо це буде життєво необхідно.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов 15 жовтня на брифінгу за результатами засідання РНБО.

Старт опалювального сезону: що обіцяли політики в різні роки та чи вдавалося їм виконувати обіцянеЯкі обіцянки давали чиновники стосовно тарифів на газ, електроенергію та воду, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«У разі необхідності будуть прийняті відповідні рішення. Питання на контролі. Ми це питання контролюємо. На сьогодні питання з вугіллям. Будемо дивитися. У разі необхідності Рада з нацбезпеки та оборони терміново буде збиратися і приймати відповідні рішення. Важелі для цього в законодавстві у нас все є» - сказав він.

Тим часом у «Нафтогазі» готуються до опалювального сезону в Україні у разі запуску газопроводу «Північний потік-2». У компанії вже є сценарій для такого випадку.

Також НАК «Нафтогаз» оприлюднив ціну на газ для бюджетних і релігійних установ. Компанія пропонує школам, лікарням і дитсадкам купувати газ за тарифом 13,7 гривні за кубометр без ПДВ і транспортування.

При цьому обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію у Львівській області. Лише чверть усіх бюджетних установ забезпечені природним газом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: