Прем'єр Польщі заявив, що Росія через «Північний потік-2» шантажує Європу

Читать на русском
Північний потік-2 сьогодні є елементом шантажу з боку Росії. Саме через його запуск в Європі виросли ціни на паливо.
Reuters

«Північний потік-2» сьогодні є елементом шантажу з боку Росії. Саме через його запуск в Європі виросли ціни на паливо.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Він вважає, що високі ціни на паливо в Європі є наслідком дій Росії і пов’язано з введенням в експлутацію найближчим часом газопроводу «Північний потік-2».

Він наголошує, що Польща мала рацію, коли намагалася протидіяти завершенню будівництва цього газопроводу, однак країни західної Європи не надто підтримували їх у цьому.

Ціни на газ: які тарифи встановили постачальники на жовтеньЯкі тарифи встановили постачальники газу на жовтень – на інфографіці. За річним тарифом вартість кубометра газу коливається від 7,8 грн до 13,5 гривень.

«У зв'язку з цим дуже шкода, що цей газопровід, ймовірно, незабаром почне функціонувати і він вже сьогодні є елементом шантажу з боку Росії, шантажу Газпрому, що відкрито і підступно ведеться проти всього ЄС», – розповів Моравецький.

Нагадаємо, майже тиждень тому (в середу, 6 жовтня), ціна на газ в Європі різко зросла до нового історичного рекорду - 1900 доларів за тисячу кубометрів.

До цього вона вперше подолала позначку в 1400 доларів.

Це сталося після того, як компанія Nord Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2». А Датське енергетичне агентство повідомило, що перша нитка ПП-2 отримала всі дозволи і може почати функціонувати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: