Ціна на газ у Європі побила новий історичний рекорд

Читать на русском
Ціна на газ у Європі в середу, 6 жовтня, різко зросла до нового історичного рекорду - 1900 доларів за тисячу кубометрів.
фото REUTERS

Ціна на газ в Європі у середу, 6 жовтня, різко зросла до нового історичного рекорду - 1900 доларів за тисячу кубометрів.

Про це свідчать дані біржі ICE.

Як змінювалася біржова ціна на газ у 2020-2021 рокахЦіна на газ в Європі бʼє рекорди. Як останні два роки змінювалася біржова вартість газу в Європі і в Україні – на інфографіці.

Так, на відкритті торгів газ подорожчав до 1600 доларів за тисячу кубометрів, а через пару годин ціна зросла ще на 300 доларів і продовжує збільшуватися.

Відзначимо, напередодні вартість газу вперше перевищила 1400 доларів.

При цьому у понеділок, 4 жовтня, ціна на природний газ в Європі на біржі ICE трохи знизилася - майже на 70 доларів.

Це сталося після того, як компанія Nord Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2». А Датське енергетичне агентство повідомило, що перша нитка ПП-2 отримала всі дозволи і може почати функціонувати.

Нагадаємо, 10 вересня російський «Газпром» оголосив про завершення будівництва ПП-2. З тих пір ціна газу на європейських біржах б'є нові рекорди. При цьому в Кабміні прогнозують, що сертифікація «Північного потоку-2» може зайняти до 9 місяців і тільки тоді він зможе запрацювати у повній мірі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: