Британія будуватиме для України ракетні катери – військовий аташе Британії

Читать на русском
Будівництво першого катера має розпочатися на початку 2022 року. Це дуже короткий термін, оскільки мова йде про повний комплекс розробки корабля
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Велика Британія займеться проєктуванням та будівництвом ракетних катерів для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму.

Про це розповів аташе з питань оборони посольства Великобританії в Україні тім Вудс в інтерв'ю виданню «День».

«Ці ракетні катери проєктуються спеціально для України, тому вони будуть оригінальними та мати довжину орієнтовно від 50 до 65 метрів, що буде забезпечувати швидкість в 40 вузлів. І на них планують встановити артилерійські системи та ракети», - розповів він.

Вудс додав, що зараз британські кораблебудівні компанії вивчають питання того, що за протикорабельні ракети будуть встановлені на катери - малої дальності або великої.

Віртуальна міць: чому Україна росте в популярних військових рейтингахРейтинг Global Firepower є популярним і цитованим, але його дані не можна сприймати всерйоз.

«А друга частина - чотири ракетних катери - будуватимуться в Україні. І це буде чудово для українського кораблебудування і також для ВМС, тому що ви отримаєте ці здібності тут, в Україні. Інша опція, яку ми вивчаємо, яка ще не формалізована, це – спільне проєктування бойових кораблів британської промисловості з українським проєктним бюро в Миколаєві», – додав аташе.

Будівництво першого катера, резюмував дипломат, має розпочатися на початку 2022 року. Це дуже короткий термін, оскільки мова йде про повну розробку і проєктування, починаючи від створення дизайну і закінчуючи початком виробництва.

Нагадаємо, що в Пентагоні розповіли про виділений для України пакет військової допомоги - цього разу майже вся сума військової допомоги піде на два патрульних катери для Військово-Морських сил України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: