Український військовий корабель зазнає лиха в Чорному морі, ведеться рятувальна операція

Читать на русском
На борту українського корабля виникла аварійна ситуація через різке і несподіване погіршення погодних умов
Корабель розмагнічування ВМСУ "Балта"Defense Express

У Чорному морі через погіршення погодних умов зазнає лиха корабель «Балта» Військово-Морських сил Збройних сил України.

Про це повідомила пресслужба ВМСУ.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

У повідомленні сказано, що на борту українського корабля виникла аварійна ситуація через різке і несподіване погіршення погодних умов. Корабель отримав пошкодження і змушений був стати на якір, щоб забезпечити нормальне проведення заходів з боротьби за живучість.

При отриманні даних про тяжке становище корабля ВМСУ почали рятувальну операцію за участю кораблів і катерів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби.

Пресцентр ВМСУ запевняє, що екіпаж вже стабілізував ситуацію. Загрози для життя моряків і загрози втрати корабля на цей момент немає. З усім тим, триває операція з порятунку корабля і повернення його в порт.

Однак за іншими даними, не все так райдужно. Нардеп Михайло Забродський повідомив у своєму Facebook, що лиха зазнав допоміжний корабель розмагнічування ВМСУ «Балта». Це єдиний корабель такого типу у складі українського військового флоту. На його борту - 45 осіб екіпажу, він має трохи понад 2 тисячі тонн водотоннажності. Шторм пошарпав корабель, позбавив його ходу, вода затопила два відсіки; українські моряки вже 14 годин борються за порятунок «Балти».

Нагадаємо, що Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки розмістило замовлення на шість патрульних катерів Mark VI. Надалі ці катери будуть передані до складу Військово-Морських сил Збройних сил України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: