Кінець навчання: кораблі РФ повертаються у місця попередньої дислокації

Читать на русском
Україна неодноразово заявляла, що мілітаризація окупованого Криму становить небезпеку для регіону.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Кораблі Чорноморського флоту РФ, які брали участь у навчаннях у Чорному морі, повертаються у місця попередньої дислокації.

Про це повідомило російське агентство «Интерфакс», з посиланням на представника флоту.

«Різноманітні корабельні групи Чорноморського флоту у складі ракетних, протичовнових кораблів, підводних човнів, тральних сил флоту, допоміжних і рятувальних суден завершили проведення спільних навчань і взяли курс на пункти базування Севастополь і Новоросійськ», – заявив представник флоту РФ.

Згідно з його даними, у зоні проведення навчань перебували близько 20 надводних кораблів і суден забезпечення, а також літаки і вертольоти морської авіації та ППО.

Західний вітер: Росія та Білорусь почали масштабні військові навчанняДля України вони небезпечні тим, що можуть остаточно сформувати коаліцію між Росією та Білоруссю.

Маневри російських військових в Чорному морі проходили на тлі українсько-американських навчань «Репід Трайдент-2021», які стартували 20 вересня і триватимуть до 1 жовтня.

Зазначимо, 20 вересня ЗМІ повідомляли, що 20 надводних кораблів і суден Чорноморського флоту Росії вийшли в Чорне море з пунктів базування в окупованому Севастополі та Росії для проведення навчань з виконанням ракетних і артилерійських стрільб.

Нагадаємо, що попри завершення російських навчань «Захід-2021», українське командування не фіксує масового повернення російської армії на місця постійної дислокації.

При цьому, колишній командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв раніше зазначав, що хоча російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021» виглядають загрозливо, насправді ніякої загрози для України поки що немає. Та ситуація в будь-який момент може змінитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: