Україна отримає від США ще один бойовий катер Island

Читать на русском
Сполучені Штати Америки у цьому році передадуть ВМС України патрульний бойової катер типу Island.
фото wikipedia.org

Сполучені Штати Америки у цьому році передадуть Україні патрульний катер типу Island.

Про це повідомляє посольство України в США на сторінці у Facebook.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

У відомстві розповіли, що черговий екіпаж українських моряків прибув до міста Меріленд для проходження навчання з управління та експлуатації судна. Це п'ятий екіпаж, який буде проходити навчання на території США.

«Екіпаж безпосередньо вчиться на патрульному катері, на якому закінчуються ремонтно-відновлювальні роботи, і проходить планова підготовка і технічне обслуговування до передачі ВМС ЗС України в цьому році», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ще у травні в Міноборони повідомляли, США до кінця поточного року передадуть для ВМС України три катери типу Island. Буде сформовано дивізіон з п'яти швидкохідних патрульних катерів, які Україна отримає в рамках співпраці між двома країнами.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна до кінця 2023 року отримає власний військовий корабель, а до 2035 року - побудує великий флот.

Також повідомлялося, що Британія передасть ВМС України два військові кораблі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: