«Газпром» зупинив постачання газу через Україну в напрямку Угорщини

Читать на русском
Газпром зупинив постачання газу через Україну в напрямку Угорщини. Заявки на транзит газу не надійшли.
Слово і діло

Російський «Газпром» зупинив транспортування газу через Україну в напрямку Угорщини.

Про це в Facebook повідомляє Оператор ГТС України.

Газ в обхід України: в чому суть нового українсько-угорського конфліктуУгорщина уклала з Росією контракт, через який Україна втратить частину газового транзиту через свою територію. Детальніше - в матеріалі.

Відзначається, що заявки на транзит газу не надійшли, незважаючи на те, що потужності з України на вихід до Угорщини законтрактовані на весь газовий рік (з 01.10.2021 по 30.09.2022) у розмірі 24,6 млн куб. м на добу.

Також раніше гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон розповів, що підписана днями газову угоду Угорщини та Росії призведе до зростання цін на газ в Україні, а також, в перспективі - до посилення газової залежності нашої країни від Росії, чого домагається Москва, укладаючи такі угоди з третіми країнами.

27 вересня Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід території України. Угода між Угорщиною та Росією діятиме 15 років.

При цьому, МЗС України висловило розчарування рішенням Угорщини підписати газовий контракт з РФ. У відповідь міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував Україну за заяву Міністерства закордонних справ країни з приводу газового контракту Будапешта і Москви. Сійярто звинуватив Київ у «втручанні у внутрішні справи Угорщини».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: