Ціна на газ в Європі почала знижуватися

Читать на русском
Біржова ціна на газ в Європі у четвер, 7 жовтня, впала нижче ніж 1000 доларів за тисячу кубометрів.
фото з відкритих джерел

Біржова ціна на газ в Європі в четвер, 7 жовтня, впала нижче за 1000 доларів за тисячу кубометрів. При тому, що весь тиждень вартість пального перевищувала цю позначку.

Такі дані Лондонської біржі ICE.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Як повідомляється, на відкритті торгів ціна становила 1250 доларів. Після 10 ранку вона опустилася нижче ніж 1000 доларів за тисячу кубометрів. Зараз вона продовжує знижуватися.

Таким чином, індекс TTF втратив більше ніж 22% до значення попереднього торгового дня.

Нагадаємо, у середу, 6 жовтня, ціна на газ в Європі різко зросла до нового історичного рекорду - 1900 доларів за тисячу кубометрів.

У вівторок вартість газу вперше подолала 1400 доларів. При цьому в понеділок, 4 жовтня, ціна на природний газ в Європі на біржі ICE трохи знизилася - майже на 70 доларів.

Це сталося після того, як компанія Nord Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2». А Датське енергетичне агентство повідомило, що перша нитка ПП-2 отримала всі дозволи і може почати функціонувати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: