Возили гроші для терористів валізами – Баканов про нову підозру Медведчуку

Читать на русском
За його словами, у 2014 році виникла організована група, якій було вигідне утримання України в енергетичній залежності від Росії
Іван Бакановssu.gov.ua

У 2014 році вищі посадові особи возили терористам з псевдореспублік «Л/ДНР» цілі валізи грошей, щоб в ОБМІН ті продавали в Україну вугілля.

Про це заявив глава Служби безпеки України Іван Баканов в ефірі програми «Свобода слова».

Коментуючи нову кримінальну справу, в рамках якої оголошено про підозру народному депутату Віктору Медведчуку, Баканов зазначив, що відбулася далеко не рядова подія.

«Народному депутату України вручили підозру про вчинення злочину у вигляді державної зради та сприяння терористичній організації... І питання тут не в тому, чи постачалося вугілля з окупованих територій, зривалися контракти на поставку вугілля пар, а питання в тому, з яким цинізмом вищі посадові особи держави Україна сприяли терористам. У той час, коли вся країна збирала гроші для того, щоб підтримати військових – вони возили гроші у валізах в терористичні організації» - заявив він, додавши, що такий цинізм здивував навіть бувалих працівників СБУ.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

За його словами, у 2014 році виникла організована група, якій було вигідне утримання України в енергетичній залежності від Росії. Розплутувати цю історію почали тільки недавно.

«Так сталося, що нам пощастило і у нас була оперативна удача. Ми отримали інформацію і почали її перевіряти. Ми вийшли на ланцюг подій, який оцінили, проаналізували та Генеральний прокурор вирішив, що цього ланцюга достатньо, щоб порушити кримінальну справу» - сказав Баканов.

Глава СБУ запевнив, що в матеріалах кримінальної справи є тисячі записів та інших доказів, всі вони пройшли необхідні експертизи та є повністю достовірними.

Нагадаємо, 8 жовтня Медведчуку, який зараз під цілодобовим домашнім арештом, оголосили нову підозру. Його вже підозрюють у держзраді та сприянні тероризму.

У цій справі в суді прокуратура просить для нього утримання під вартою. Крім цього, проситимуть призначити альтернативу у вигляді застави на суму 1 млрд гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: