З січня 2022 року зросте мінімальна пенсія для тих, хто втратив рідних в АТО та ООС

Читать на русском
З наступного року, таким чином, понад 2 тисячі українців отримають вищу пенсію - всі вони втратили на війні когось із рідних
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Мінімальні пенсійні виплати рідним українських військовослужбовців, загиблих в ході АТО/ООС, з 1 січня 2022 року будуть збільшені до 7800 грн. Таке рішення ухвалив український уряд під час наради 11 жовтня.

Про це повідомив Урядовий портал.

«Уряд на позачерговому засіданні 11 жовтня підтримав рішення про встановлення з 1 січня 2022 року мінімальної пенсійної виплати на рівні не менше 7 800 грн кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловікові) захисників, які загинули в зоні проведення АТО/ООС» - сказано в повідомленні.

Пенсії в Україні: коли пропонують проводити щорічну індексацію і кому ще підвищать виплатиПенсії в Україні можуть почати щорічно індексувати 1 березня. Що ще передбачає законопроєкт, ухвалений у першому читанні, і хто отримає підвищення пенсій в 2021 році.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що з наступного року, таким чином, понад 2 тисячі українців отримають вищу пенсію - всі ці люди втратили у війні на Донбасі своїх родичів. При цьому адресну допомогу до пенсії будуть їм надавати незалежно від того, чи отримують такі ж виплати інші члени сім'ї.

Нагадаємо також, що в Україні з 1 грудня мінімальна пенсія зросте до 2600 гривень. Це стало можливим, оскільки Кабмін збільшив дохідну та видаткову частини Пенсійного фонду.

З 1 жовтня цього року майже мільйон українських пенсіонерів певного віку почали отримувати надбавку до пенсії у розмірі 400 гривень.

Також у Кабміні анонсували, що по 300 гривень з жовтня 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: