На вересневі пенсії пішло на мільярд гривень менше, ніж у серпні – ПФУ

Читать на русском
Загальна сума грошей на пенсії у вересні склала 43,4 млрд грн. Це на мільярд менше, ніж у серпні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Пенсійний фонд завершив фінансування виплати пенсій за вересень. Днями перераховано останні 1,5 мільярда гривень. Однак загальна сума пенсій на вересень виявилася на мільярд меншою, ніж у попередньому місяці.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Загальна сума грошей на пенсії у вересні склала 43,4 млрд грн. Це на мільярд менше, ніж у серпні - тоді на пенсії направили 44,3 млрд грн. Однак це більше, ніж було направлено на пенсії в липні та червні (42,4 і 42,6 млрд грн відповідно).

Пенсії в Україні: коли пропонують проводити щорічну індексацію і кому ще підвищать виплатиПенсії в Україні можуть почати щорічно індексувати 1 березня. Що ще передбачає законопроєкт, ухвалений у першому читанні, і хто отримає підвищення пенсій в 2021 році.

У ПФУ зазначили, що зниження фінансування пенсій пов'язане з тим, що з 1 липня Кабінет міністрів прийняв рішення про доплати деяким категоріям пенсіонерів. Ці доплати проводилися в серпні, тому грошей пішло більше.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня 2022 року певної категорії пенсіонерів будуть доплачувати щомісяця по 300 гривень.

9 вересня Верховна рада підтримала в першому читанні законопроєкт про індексацію пенсій. Документом пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій-1 березня. Пенсії хочуть підвищувати військовим, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: