Меркель готова провести нормандську зустріч – Кулеба

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель готова до закінчення своїх повноважень провести зустріч нормандських радників.
Дмитро Кулебаkmu.gov.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель готова до закінчення своїх повноважень провести зустріч нормандських радників.

Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому у понеділок, 4 жовтня.

Переговори «нормандської четвірки»: чи є прогрес у виконанні домовленостей 2019 рокуЯк виконується комюніке нормандської четвірки, ухвалене після зустрічі в Парижі в грудні 2019 року. Розбір Слово і діло.

За його словами, зараз у Нормандському форматі робота на рівні радників ведеться над спробою організувати саміт, який Ангела Меркель хоче провести і готова проводити ще в статусі канцлера Німеччини.

Однак затримка питання спостерігається через російську сторону.

«У Нью-Йорку, під час Генеральної Асамблеї ООН, мої німецькі і французькі колеги Хайко Маас і Жан-Ів Ле Дріан хотіли провести зустріч міністрів закордонних справ нормандського формату. Я відразу дав згоду. Але Сергій Лавров, як завжди, не знайшов часу і можливості. Тому ситуація невизначена. Якби ми проводили зустріч міністрів, я б обов'язково скористався нагодою зустрічі і підняв тему того, як газова криза впливає на ситуацію з безпекою і в Україні, і в Європі в цілому», - заявив Кулеба.

Глава МЗС висловив думку, що у нормандському форматі повинне обговорюватися питання «Північного потоку-2».

«Україна вважає, що Північний потік-2 і військова безпека України, ситуація на Сході України - це безпосередньо пов'язані питання, тому ми виступаємо за підв'язку цих питань і їх обговорення», - сказав Кулеба.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив, що новий німецький уряд, який сформують за результатами виборів, буде дуже прагматичним і не буде «антиукраїнським».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: