Україна і США домовилися про спільну розробку військової техніки

Читать на русском
Реалізувати угоду планується через підписання проєктних контрактів між оборонними відомствами двох держав
Ілюстративне фотоReuters

Україна і США вирішили укласти угоду про спільну розробку військової техніки. Це посилить можливості України в розробці озброєнь і складових елементів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Згідно з повідомленням, Кабінет Міністрів 28 липня схвалив проєкт розпорядження «Про підписання Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки». З українського боку його підписуватиме Міністр оборони Андрій Таран.

Реформа підприємств ОПК: ключові моменти нового законуРеформа Укроборонпрому передбачає його трансформацію з концерну в акціонерне товариство. Детальніше – на інфографіці.

Які можливості надасть угода Україні:

  • проведення спільних робіт з розробки озброєння та військової техніки;
  • отримання інформації про передові оборонні технології;
  • проведення випробувань військової техніки із залученням можливостей, які відсутні в Україні;
  • залучення іноземного фінансування для військових розробок;
  • інше.

Реалізувати угоду планується через підписання проєктних контрактів між оборонними відомствами двох держав. Підписання угоди планується під час візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Нагадаємо, колишній посол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру США з питань стратегічної стабільності та безпеки Вільям Тейлор заявив, що США повинні продовжувати підтримувати обороноздатність України всіма шляхами. У тому числі Вашингтон повинен поставляти Україні найсучасніше летальне озброєння.

Одним з підсумків зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом може стати те, що Україні нададуть летальну зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: