Після зустрічі Зеленського з Байденом Україні можуть дати летальну зброю – експерт

Читать на русском
Значна частина американської військової допомоги піде на летальну зброю, позаяк це записано в законодавчому акті Конгресу США
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Одним з підсумків зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом може стати те, що Україні нададуть летальну зброю.

Про це розповів директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Це двостороння зустріч, тому ми можемо формувати порядок денний, впливати на зміст. Джордж Кент сказав, що це перш за все буде безпека, оборонний блок, енергетичний блок, і потім блок, пов'язаний з реформами та боротьбою з корупцією. Ми часто намагаємося їх розділити, наприклад, наші керівники говорять про блок з безпеки, постачання зброї, а наші американські партнери бачать всі ці блоки пов'язаними між собою. Тому обговорюватися буде все разом», - сказав він.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Експерт нагадав, що про зброю навіть йдеться в законодавчому документі Конгресу США.

«Ми з американцями повинні визначати, на що повинні йти американські гроші, можна вказати більш ініціативно, на що, на нашу думку, нам найбільше потрібно. Значна частина американської військової допомоги піде точно на летальну зброю, оскільки це записано в законодавчому акті, яким видаються від імені Конгресу ці гроші для потреб американської виконавчої влади, тобто Білому дому та адміністрації. Там говориться, що 2/3 грошей повинні піти на поставку летальної зброї», — сказав він.

Нагадаємо, колишній посол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру США з питань стратегічної стабільності та безпеки Вільям Тейлор заявив, що США повинні продовжувати підтримувати обороноздатність України всіма шляхами. У тому числі Вашингтон повинен поставляти Україні найсучасніше летальне озброєння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: