Ще одна область України стоїть на порозі «червоної зони» карантину

Читать на русском
За кількома основними показниками область значно перевищує допустимі значення, що може означати автоматичний перехід в червону зону карантину
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Ще одна область України може перейти прямо в «червону» зону адаптивного карантину, минаючи при цьому помаранчевий рівень небезпеки. Це Сумська область, в якій показники госпіталізації та динаміка зростання захворюваності коронавірусом значно перевищує допустимі показники.

Про це заявив директор обласного лабораторного центру Володимир Збаразький у коментарі «Суспільному».

«Один показник - коефіцієнт виявлення хворих - тримається 4 дні. А два - по одному дню... Перший показник-показник виявлення хворих. Другий - рівень госпіталізації пацієнтів - 63,7% (має бути не більше 60%), третій - динаміка рівня госпіталізації - 57,4% (не більше 50%)» - розповів він.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

За словами Збаразького, якщо протягом пари найближчих днів не відбудеться поліпшення, то вже в понеділок, 11 жовтня, Регіон автоматично

Він також додав, що якщо протягом двох найближчих днів ці показники не покращаться, то Регіон автоматично перейде в «червону» зону карантину.

Нагадаємо, Запоріжжя з 8 жовтня 2021 року переходить в помаранчеву карантинну зону. В обласному центрі будуть введені посилені карантинні обмеження.

У Львові з наступного тижня посилюють карантин через зростання захворюваності коронавірусом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: