Для деяких українців карантин можуть змінити – санлікар

Читать на русском
Правила карантину в Україні можуть змінити для тих громадян, у яких є протипоказання до вакцинації. Але зробити це може сам роботодавець.
Ігор Кузінфото radiosvoboda.org

Правила карантину в Україні можуть змінити для тих громадян, у яких є протипоказання до вакцинації. Але зробити це може сам роботодавець.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю для РБК-Україна.

У МОЗ розповіли, скільки дорослих потрібно вакцинувати від COVID-19, щоб перейти до дітейГлава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що поки не варто починати масову кампанію з вакцинації дітей від коронавірусу. Для цього потрібно прищепити мінімум 50 відсотків дорослого населення.

За його словами, в тому випадку, якщо співробітник не може зробити щеплення через наявність протипоказань, то роботодавець повинен запропонувати йому альтернативні варіанти роботи, поки регіон знаходиться у «жовтій» або «червоній» зоні.

Наприклад, пояснив Кузін, якщо спеціаліст державної структури, установи або підприємства не може фізично виходити на роботу при посиленні обмежень, йому можуть запропонувати виконання інших обов'язків.

Тобто співробітник може перейти на дистанційний режим роботи, виконувати якісь інші, допоміжні, підсобні функції.

«Альтернативою для такої особи є також проведення регулярного тестування і деякі роботодавці навіть таке впроваджують. Це по суті буде відповідальність і рішення керівника того бізнесу або структури, де така особа перебуває», - розповів санітарний лікар.

Нагадаємо, з 23 вересня Україна перейшла до «жовтої» зони карантину. У МОЗ передбачили, що вакцинованих українців не зачеплять деякі обмеження карантину.

Також повідомлялося, що вакциновані українці отримають знижки на таксі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: