Ще одному українському місту наказали посилити карантинні обмеження

Читать на русском
У місті на період посилення карантину буде заборонено проведення масових заходів, за винятком тих випадків, якщо персонал і відвідувачі вакциновані
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Запоріжжя з 8 жовтня 2021 року переходить в помаранчеву карантинну зону. В обласному центрі будуть введені посилені карантинні обмеження.

Про це 7 жовтня говориться у повідомленні пресслужби Запорізької міської ради з посиланням на рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

У місті на період посилення карантину буде заборонено проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування). Обмеження не діятимуть, якщо відвідувачі та весь колектив закладу вакциновані від коронавірусу, або мають негативний ПЛР-тест, і можуть підтвердити це документами.

Дозволені заходи, які потрібні для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування, кваліфікаційний іспит на право заняття нотаріальною діяльністю, офіційні спортивні заходи та матчі командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів.

У міській лікарні № 6 розгорну 150 додаткових ліжок для тих городян, хто захворіє на коронавірус.

Нагадаємо, що 7 жовтня також пройшло засідання комісії з питань ТЕБ і НС. На ньому розглянули питання погіршення ситуації з коронавірусом в Харківській області. Було прийнято рішення поки не переводити регіон в «червону» зону, як прогнозувалося. Однак область зобов'язали посилити карантинні обмеження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: