Разумков заявив, що багато «слуг народу» вибачилися перед ним за його відставку

Читать на русском
Разумков зазначив, що така ситуація демонструє: без підтримки інших політичних сил СН не змогла б відправити його у відставку
Дмитро РазумковСвобода слова

Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Дмитро Разумков заявив, що керівництво «Слуги народу» і офіс президента тиснули на депутатів СН, щоб ті голосували за його відставку. Він розповів, що близько півсотні депутатів підходили до нього, щоб вибачитися.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» 8 жовтня.

«Сьогодні до мене підійшли близько 50 моїх колег, які вчора проголосували зеленою, і сказали: вибач, але ми так зробили, тому що нас викликали, нас переконували, назвемо це так, що ви повинні проголосувати» - розповів ексспікер.

Також Разумков додав, що така ситуація демонструє: без підтримки інших політичних сил СН не змогла б відправити його у відставку.

Мінус один у команді президента: як парламент змінював спікераСпікеріада підійшла до логічного завершення. Замість Дмитра Разумкова головою парламенту став Руслан Стефанчук. Як це відбувалося – в матеріалі.

«215 голосів. Якби не було інших політичних сил, то теза колег про те, що вони змінюють внутрішнім рішенням партії - вона не відповідає дійсності. Він просто не відповідає дійсності. Завдяки двом великим групам і партії «Батьківщина» ми отримали ось такий результат», - резюмував він.

Нагадаємо, що Верховна рада 7 жовтня відкликала Разумкова з посади голови Парламенту. У залі набрали 284 голоси «за».

2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Разумкова. В ОПУ заявили, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

Новим спікером Верховної Ради замість Разумкова став його колишній заступник - Руслан Стефанчук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: