Ціна на газ в Європі поставила другий рекорд за добу

Читать на русском
Сумарне зростання ціни на газ за одну добу склало 13 відсотків, фактично вартість газу в Європі поставила два рекорди за одну добу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Вартість листопадового ф'ючерсу на газ за спотовим індексом TTF на біржі ICE Futures встановила другий рекорд за добу, майже досягнувши планки в 1200 доларів за тисячу кубометрів.

Про це ввечері 30 вересня повідомило російське ТАСС з посиланням на дані біржі.

Як змінювалася біржова ціна на газ у 2020-2021 рокахЦіна на газ в Європі бʼє рекорди. Як останні два роки змінювалася біржова вартість газу в Європі і в Україні – на інфографіці.

Так, на хабі TTF в Нідерландах ціна ф'ючерсу досягла 1187,45 долара за 1 тис.куб. м, що еквівалентно 99 євро за МВт/год, наголошується в повідомленні агентства. Загальне зростання ціни газу за добу склало понад 13%.

Нагадаємо, що вранці 30 вересня ціна на газ на ф'ючерсному ринку Європи побила черговий рекорд. вперше в історії вона перевищила 1100 доларів за тисячу кубометрів.

29 вересня в ході торгової сесії ціна на газ також встановила рекорд, перевищивши позначку в 1050 доларів за тисячу кубометрів.

Такі підвищення ціни на газ в Європі пов'язують з низькими запасами в європейських підземних сховищах і скороченням поставок з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: