Зеленський провів зустріч із президентом Німеччини

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Зустріч відбулася в Києві в рамках візиту німецького президента в Україну, йдеться в заяві президента України і посольства Німеччини в Twitter.

Після Меркель: як зміняться відносини з Україною зі зміною влади у НімеччиніРезультати федеральних виборів у Німеччині – черговий геополітичний виклик для України. Про гарні новини та головні загрози для нашої держави у розбудові двосторонніх відносин із ФРН дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Зустрівся зі Штайнмаєром у Києві. Дуже важливо, що в дні 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру федеральний президент Німеччини відвідує Україну, і Німеччина підтримує Україну на найвищому рівні», - повідомив Зеленський.

На початку розмови Зеленський висловив надію, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині буде сформована коаліція, яка підтримуватиме європейську перспективу Україну.

Президенти також обговорили врегулювання військового конфлікту на Донбасі. Зеленський розповів, що українська сторона намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів.

Зеленський також подякував Штайнмаєру за те, що Німеччина приєдналася до підсумкової декларації саміту Кримської платформи, який відбувся 23 серпня в Києві.

Окремо президенти обговорили російський газопровід Північний потік-2, який означає суттєву ескалацію загроз для України та Європи.

У той же час у німецькому посольстві розповіли, що після зустрічі в Офісі президента, керівники обох країн попрямували до Бабиного Яру, щоб вшанувати жертв нацистів.

Нагадаємо, в Україні в середу, 6 жовтня, прибув президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

На цьому тижні до Києва прибув президент Ізраїлю Іцхак Герцог для участі в пам'ятних заходах до 80 річниці трагедії Бабиного Яру. На брифінгу з президентом Ізраїлю президент України Володимир Зеленський висловив йому подяку за підтримку територіальної цілісності України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: