У Німеччині починаються коаліційні перемовини

Читать на русском
У німецькій столиці в неділю лівоцентристська СДПН і консервативний блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу розпочали коаліційні переговори.
Reuters

У німецькій столиці в неділю лівоцентристська СДПН і консервативний блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу розпочали коаліційні переговори.

Про це повідомляє DPA.

Основні політичні партії Німеччини – лівоцентристська СДПН і консервативний блок ХДC/ХСС - через тиждень після виборів розпочали окремі переговори з парою інших партій про можливі сценарії тристоронньої коаліції.

Зазначимо, що на виборах соціал-демократи здобули перемогу, а християнські демократи отримали найгірший результат у своїй історії.

Попри те, що СДПН отримала найбільшу кількість голосів, кожна з двох партій може очолити коаліцію і отримати більшість в парламенті тільки за підтримки «Зелених» і Вільних демократів.

Кінець епохи Меркель: чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з УкраїноюВибори до німецького парламенту відбудуться 26 вересня. Хто може стати наступником Меркель та чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з Україною, читайте у матеріалі Слово і діло.

«У неділю представники СДПН проведуть двосторонні переговори по черзі з «Зеленими» і ВДП. Консервативний блок ХДС/ХСС повинен провести переговори з ВДП, з якою він в минулому вже формував коаліцію, пізніше в неділю. "Зелені" та ВДП, у яких дуже різні політичні програми, вже провели переговори в п'ятницю і дали зрозуміти, що здатні досягти деякої форми консенсусу в більшій коаліції», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, у Німеччині в неділю, 26 вересня, відбулися парламентські вибори. Вони визначать, хто замінить канцлера Ангелу Меркель після 16 років на цій посаді.

Найбільшу фракцію в Бундестазі сформують соціал-демократи, які, за попередніми даними, отримали 25,7% голосів виборців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: