Україна чекає ізраїльських інвесторів – Зеленський

Читать на русском
Влада України очікує приходу інвесторів з Ізраїлю. Захист їх коштів буде гарантований з боку держави.
president.gov.ua

Влада України очікує приходу інвесторів з Ізраїлю. Захист їхніх коштів буде гарантований з боку держави.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільних заяв з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом у вівторок, 5 жовтня, передає пресслужба ОПУ.

«Україна чекає ізраїльських інвесторів, а уряд і я особисто гарантуємо захист всіх їх інвестицій. Крім того, Україна зацікавлена ​​у вивченні і використанні значного досвіду Ізраїлю в сфері інновацій», - заявив Зеленський.

На його думку, ізраїльські компанії можуть використовувати колосальний потенціал України, як нового технологічного європейського хабу.

Зеленський вважає, що на сьогоднішній день обсяг прямих ізраїльських інвестицій в Україну не відповідає потенціалу двох країн.

«Нові технології, інновації, кібербезпека, охорону здоров'я, фармацевтика, космічні програми, банківська справа, фінанси, будівництво, сільське господарство - це лише окремі перспективні сфери для розвитку інвестиційного співробітництва між Україною та Ізраїлем», - перерахував він.

Зеленський додав, що нові можливості для посилення двосторонньої економічної взаємодії відкриває Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем, яка набула чинності на початку січня 2021 року.

Нагадаємо, днями голова Кабміну Денис Шмигаль заявив, що іноземні інвестиції в Україну на рекордному рівні за останні 4 роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: