Іноземні інвестиції в Україну на рекордному рівні за останні 4 роки – Шмигаль

Читать на русском
Прямі іноземні інвестиції в Україну у першому півріччі становили 2,83 мільярда доларів. Це рекордне значення за останні чотири роки.
Фото BBC

Прямі іноземні інвестиції в Україну у першому півріччі становили 2,83 мільярда доларів. Це рекордне значення за останні чотири роки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У першому півріччі 2021 року прямі іноземні інвестиції в Україну склали 2,83 млрд доларів. З них 2,33 млрд доларів надійшло з країн Європейського Союзу.

«Зростання інвестицій у першому півріччі - на рекордному рівні за останні 4 роки», - зазначив Шмигаль та висловив сподівання, що запроваджені цьогоріч додаткові стимули для підприємців сприятимуть зростанню інвестиційної активності.

Точки опори: які галузі стануть локомотивом для економіки України у наступні 30 роківЯкі галузі та сфери економіки сприятимуть динамічнішому розвитку економіки України у наступні десятиліття – аналізував політолог Олександр Радчук.

Крім інвестиців, в Україні продовжує зростати експорт продукції. У вересні він збільшився на 38% і за 9 місяців становив 48,5 млрд доларів, що на 13,4 млрд більше, ніж торік. Для його збільшення в уряді працюють над отриманням «промислового безвізу» з ЄС, а також над декількома угодами про зону вільної торгівлі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у ході візиту до США презентував План трансформації України. У ньому закладено понад 80 проєктів на загальну суму 277 мільярдів доларів. План перетворення економіки України визначає амбітні цілі щодо розвитку людського капіталу, забезпечення «зеленої» трансформації і енергетичної безпеки країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: