Миротворець ООН загинув у Малі в результаті вибуху СВП

Читать на русском
Поки що невідомо, до контингенту якої країни належав загиблий військовослужбовець. Також невідомо, чи були поранені під час теракту люди миротворцями
Ілюстративне фотоRFI Photo

У Малі миротворча місія ООН зазнала чергових втрат - 2 жовтня терористи підірвали на вулиці саморобну бомбу, в результаті якої загинув один Миротворець, ще чотири людини отримали важкі поранення.

Про це повідомила пресслужба Місії ООН в Малі.

Поки що невідомо, до контингенту якої країни належав загиблий військовослужбовець. Також невідомо, чи були поранені при теракті люди миротворцями, або звичайними громадянами.

«Цей інцидент є сумним нагадуванням про постійну небезпеку, що нависла над нашими миротворцями» - сказано в повідомленні з посиланням на заяву глави місії ООН в Малі Ель-Гассе Вана.

Місія ООН в Малі (відома, як MINUSMA) працює з 2013 року. За вісім років діяльності місія тільки загиблими втратила 255 осіб - переважно, військовослужбовців військових контингентів країн-учасників місії. Такі показники роблять місію ООН в Малі однією з найбільш небезпечних.

Нагадаємо, раніше в Малі автомобіль миротворців ООН підірвався на міні біля селища Діалло в регіоні Мопті. За попередніми даними, поранення отримали 7 осіб.

20 серпня в Малі невідомі атакували місцевих військовослужбовців із засідки. В результаті серед військових армії країни є вбиті та поранені, про втрати противника не повідомляється.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: