Україна відправить миротворців до Боснії

Читать на русском
ЄС розгорнув свої сили в Боснії в рамках місії EUFOR Althea для нагляду за військовим виконанням Дейтонської угоди 2 грудня 2004 року.
фото з відкритих джерел

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про направлення національного континенту для участі у військовій операції Європейського Союзу «Althea» у Боснії і Герцеговині.

Відповідна інформація розміщена на сайті РНБО.

Зазначимо, що ЄС розгорнув свої сили в Боснії в рамках місії EUFOR Althea для нагляду за військовим виконанням Дейтонської угоди 2 грудня 2004 року. Це відбулось внаслідок рішення НАТО передати власну миротворчу місію, яка підтримувала безпеку в регіоні з моменту закінчення війни 1995 року.

Усього 20 країн, включаючи країни-члени ЄС та країни з-за меж блоку, є членами EUFOR. Althea є третьою і найбільшою військовою операцією, яку ЄС здійснив на сьогодні.

Водночас, станом на березень 2019 року, сили EUFOR налічують 600 військовослужбовців з 20 країн.

При цьому, наразі у EUFOR беруть участь Албанія, Австрія, Болгарія, Чилі, Чехія, Франція, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Польща, Португалія, Північна Македонія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина та Великобританія.

Нагадаємо, що у Конго вирушила нова група українських миротворців.

Раніше ми повідомляли, що миротворці ООН в Малі підірвалися на міні.

Також, РНБО зайнялася питанням якості питної води в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: