Зеленський не обговорював питання розміщення миротворців ООН на Донбасі – Єрмак

Читать на русском
Україна категорично проти заморожування військового конфлікту на території Донбасі. А введення миротворчих сил - шлях до заморожування
Андрій ЄрмакEPA - European Pressphoto Agency

** Президент України Володимир Зеленський не обговорював питання появи на Донбасі миротворчих сил ООН і не має наміру робити це в найближчому майбутньому.**

Про це заявив глава офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі програми «Свобода слова».

«Існують сили з підтримки миру під егідою ООН, але для того, щоб підтримувати мир, його треба досягти. А для того, щоб його досягти, треба, щоб ми дійсно сіли за стіл переговорів безпосередньо зі стороною конфлікту, яка не визнає себе стороною конфлікту, і домовилися про початок припинення війни та повернення наших окупованих територій», - пояснив він»

Єрмак нагадав, що Україна категорично проти заморожування військового конфлікту на території Донбасі. А введення миротворчих сил - шлях до заморожування.

«І тому питання блакитних шоломів, які могли б з'явитися, не обговорювалося. І зараз, я думаю, що ми не на тій стадії, щоб обговорювати це питання» - резюмував він»

Раніше президент України закликав на Генасамблею ООН допомогти звільнити Нарімана Джелялова та інших полонених українців. Крім цього, президент України з трибуни Генасамблеї ООН закликав світових лідерів приєднатися до Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: