Миротворці ООН в Малі підірвалися на міні

Читать на русском
У Малі автомобіль миротворців ООН підірвався на міні біля селища Діалло в регіоні Мопті. За попередніми даними, поранення отримали 7 осіб.
twitter.com/Gyllensporre

У Малі автомобіль миротворців ООН підірвався на міні біля селища Діалло в регіоні Мопті. За попередніми даними, поранення отримали 7 осіб.

Про це повідомляє місія ООН в Малі.

Зазначається, що вибух стався під час патрулювання миротворцями ООН району Мопті. Міна спрацювала, коли автомобіль з блакитними касками проїжджав по дорозі біля селища Діалло.

Постраждали щонайменше сім миротворців. За даними місцевих ЗМІ, троє військовослужбовців отримали серйозні поранення.

У повідомленнях не вказується, в контингент якої країни входять поранені миротворці.

Нагадаємо, Франція прийняла рішення закривати свої військові бази в Малі. Також Париж скоротить свій військовий контингент на території країни. Франція разом з урядом Малі вже вісім років бореться з ісламістськими бойовиками в регіоні Сахель. Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що спочатку Франція переведе свої війська на південь країни, після чого кількість військ буде скорочено наполовину - приблизно до 2500-3000 осіб.

Додамо, 21 червня французькі військові зазнали нападу в Малі з використанням замінованого автомобіля. В результаті вибуху поранення отримала велика кількість військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: