У Конго вирушила нова група українських миротворців

Читать на русском
Новий загін миротворців порівну складається з військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів України
Українські вертолітники в КонгоВікіпедія

Президент України Володимир Зеленський розпорядився залучити до миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації ситуації в Конго ще 40 українських військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів.

Про це йдеться в указі президента України №297/2021.

«Направити для участі України в місії Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго національний персонал з-поміж військовослужбовців Збройних Сил України загальною чисельністю до 20 осіб, поліцейських Національної поліції України та військовослужбовців Національної гвардії України загальною чисельністю до 20 осіб», - наголошується в указі.

Цим же указом на Кабінет Міністрів покладається забезпечення відправки в Конго додаткового українського контингенту.

Українські підрозділи виконують бойові завдання в ДРК з 2001 року. Активні бойові дії проти повстанців вони ведуть з 2008 року. Основний український підрозділ в Конго - це ударний і військово-транспортний вертолітні загони.

Зазначимо, у жовтні 2020 року в Україну повернулися понад 160 українських миротворців, які протягом десяти місяців виконували завдання в Конго.

У січні 2021 року в Демократичній Республіці Конго загинув український військовослужбовець 11-ї окремої бригади армійської авіації «Херсон» – старший лейтенант ЗСУ Олександр Мулявко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: