Названо середній розмір субсидії на опалювальний сезон

Читать на русском
Лазебна розповіла, якою буде середній розмір субсидії на оплату комуналки в опалювальному сезоні 2021-2022.
Марина ЛазебнаФото Слово і діло

В опалювальному сезоні 2021-2022 середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг складе близько 2 тисяч гривень.

Про це у ході пресконференції у вівторок, 28 вересня, повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Скільки субсидій на оплату комунальних послуг отримали українціСубсидії на оплату комунальних послуг отримують близько 2,4 млн домогосподарств станом на вересень. Скільки коштів виплатили українцям з 2016 року – на інфографіці.

«Очікуємо, що середній розмір субсидії в опалювальному сезоні 2021-2022 складе близько двох тисяч гривень», - заявила міністр.

Вона також зазначила, що в минулому опалювальному сезоні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримувало близько 3 млн домогосподарств.

«Ми очікуємо, що в цьому сезоні буде порівнювана цифра. На сьогодні субсидія вже призначена майже 2,5 млн домогосподарств. З них автоматично майже 2 млн», - повідомила Лазебна.

Вона додала, що заяви від людей продовжують надходити і процес призначення субсидій триває.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики детально розповіли, як будуть нараховувати субсидії, опублікувавши нормативи для розрахунку у 2021 році.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів проситиме Раду внести зміни до держбюджету на 2021 рік, оскільки на житлові субсидії необхідно ще 12 млрд гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: