У Мінсоцполітики пояснили, від чого залежить розмір субсидій

Читать на русском
Під час розрахунку житлових субсидій враховуються доходи громадян за два квартали, а для пенсіонерів - за один місяць.

Під час розрахунку житлових субсидій враховуються доходи громадян за два квартали, а для пенсіонерів - за один місяць.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики в понеділок, 27 вересня.

Під час нарахування субсидії, враховуються доходи:

  • за III-IV квартали попереднього календарного року - в разі, коли житлова субсидія призначається від початку неопалювального сезону;
  • за I-II квартали поточного календарного року - в разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;
  • за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, - в разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Скільки субсидій на оплату комунальних послуг отримали українціСубсидії на оплату комунальних послуг отримують близько 2,4 млн домогосподарств станом на вересень. Скільки коштів виплатили українцям з 2016 року – на інфографіці.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попереднього місяця, з якого призначається житлова субсидія.

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет міністрів проситиме Верховну раду внести зміни до державного бюджету на 2021 рік, оскільки на житлові субсидії необхідно ще 12 млрд гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: