На субсидії не вистачає 12 млрд гривень – Кабмін

Читать на русском
Кабмін проситиме у Ради 12 млрд гривень на субсидії з держбюджету. На сьогодні на виплати залишилося всього 2 млрд з 35 млрд грн.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Кабінет міністрів проситиме Верховну раду внести зміни до державного бюджету на 2021 рік, оскільки на житлові субсидії необхідно ще 12 млрд гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні під час години запитань до уряду у Раді.

Субсидії в Україні: як змінилися правила призначення і скільки коштів виділяла державаЯкі нові правила отримання субсидій діють в Україні з 1 травня 2021 року – на інфографіці.

За його словами, на субсидії для українців вже використано понад 33 млрд гривень з 35,2 млрд гривень. Тих грошей, які залищилися, вистачить на виплати до початку опалювального сезону. Після цього доведеться взяти кошти з держбюджету.

«До кінця року, за підрахунками Міністерства соціальної політики, потрібно буде близько 12 млрд гривень. Звичайно, ми будемо звертатися до народних депутатів і просити підтримати зміни до бюджету», - сказав Шмигаль.

Прем'єр уточнив, що пропозиції про зміни до бюджету будуть подані у Раду до наступного четверга.

На сьогодні, за словами Шмигаля, ніякої заборгованості щодо субсидій перед українцями немає.

«Майже 3 млн домогосподарств пройшли верифікацію і отримуватимуть субсидії під час опалювального сезону», - уточнив він.

Нагадаємо, Кабмін скасував норму, впроваджену навесні 2020 року, про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій. Підвищений норматив діятиме тільки у разі оголошення в регіоні «червоного» рівня карантину.

Сьогодні Шмигаль також заявив, що підстав підвищувати тарифи ЖКП зараз немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: