В «Укроборонпромі» розповіли, коли завершиться реформа держконцерну

Читать на русском
Гендиректор держконцерну Гусєв запевняє, що на закінчення реформи знадобиться не більше пів року
Ілюстративне фотоУкроборонпром

Державний оборонний концерн «Укроборонпром» продовжує реформуватися. В уряду є політична воля довести реформу до кінця, а для повного реформування знадобиться ще пів року.

Про це розповів генеральний директор держконцерну Юрій Гусєв в інтерв'ю для «Ліга.Бізнес».

«Ми зараз активно працюємо над тим, щоб вона призвела до збільшення ефективності оборонного комплексу, насамперед для Збройних сил України», - сказав Гусєв, коментуючи реформу.

Як відбувалася реформа «Укроборонпрому» і ОПК в 2019-2020 рокахКонцерн Укроборонпром припинить своє існування в 2021 році. Його реформують у кілька холдингів, підприємства яких будуть працювати за принципами корпоративного управління.

Робоча назва для нової компанії, яка займе місце «Укроборонпрому», вже придумано - «Оборонні системи України». Всі обов'язки держконцерну з персоналу і процесів перейдуть до неї.

Зараз у держконцерні чекають, поки Верховна Рада схвалить законопроєкт № 3822 «Про реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності». Це має відбутися в найближчі тижні.

Нагадаємо, що раніше в держконцерні обіцяли, що «Укроборонпром» буде остаточно ліквідований і розділений на ряд холдингів до кінця червня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: