Година запитань до уряду у Раді: хто з міністрів найчастіше звітує

Читать на русском

На Погоджувальній раді перед пленарним тижнем політичні сили домовляються про те, хто з Кабміну звітуватиме в п'ятницю під час години запитань до уряду і на яку тему. «Слово і діло» проаналізувало, хто з Кабінету міністрів Дениса Шмигаля найчастіше виступав із парламентської трибуни.

Виявилося, що перед народними депутатами в п'ятницю найчастіше виступав сам прем'єр Денис Шмигаль – 9 разів. Голова уряду розповідав про підготовку до опалювального сезону, виконання бюджету, ситуацію з коронавірусом.

Шість разів до парламенту викликали вже колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Він розповідав, звичайно, про закупівлю вакцини від COVID-19, карантин і зарплати медиків.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна двічі виступала під час години запитань до уряду. Лазебна розповідала, як виконується постанова Ради «Про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, спрямовані на захист дитини в Україні», а також закон «Про соціальну політику».

По одному разу виступали вже ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр оборони Андрій Таран, колишня в.о. міністра освіти Любомира Мандзій та Сергій Шкарлет (тоді теж в статусі в.о.), віцепрем'єр Олексій Резніков, глава МЗС Дмитро Кулеба та міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Аваков розповідав депутатам про успіхи МВС у сфері боротьби з організованою злочинністю, охорони громадського порядку та безпеки. Марченко звітував про те, як витрачаються гроші з Фонду боротьби з коронавірусом.

Глава Міноборони Таран розповідав про призов строковиків і відповідь ЗСУ на російські навчання, а Любомира Мандзій – про ситуацію зі ЗНО-2020. Віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції окупованих територій в Раді говорив про вибори на Донбасі, новий глава Міненерго Галущенко доповідав про стан паливно-енергетичного комплексу України, Роман Лещенко – про відкриття ринку землі.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» проаналізувало, як депутати підтримували законодавчі ініціативи від різних Кабмінів.

На інфографіці можна подивитися, які органи влади і держпідприємства працюють без керівництва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: