Стало відомо, скільки доз вакцини Pfizer утилізує МОЗ

Читать на русском
Очільник МОЗ розповів, що зараз йде судовий процес між постачальником та логістом щодо цієї партії вакцини.
Reuters

Міністерство охорони здоров'я утилізує 34 тисячі доз вакцини Pfizer від COVID-19, у яких були порушені умови зберігання.

Про це повідомляє Радіо Свобода, з посиланням на заяву журналістам міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Згідно з його словами, міністерство отримало інформацію, що при транспортуванні препарату був порушений температурний режим.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Очільник МОЗ пояснив, що препарат зберігався на складі, оскільки у відомства не було доказів порушення умов транспортування.

«Була інформація, що при транспортуванні був порушений холодовий режим. Ми цю вакцину забрали і почали розслідування. Вона зберігається на складі. У нас не було чіткого доказу, що температурний режим дійсно був порушений. Саме тому вона зберігається на складі, йде судовий процес між постачальником і логістом. Ми не можемо допустити в обіг вакцину, де був порушений температурний режим», - розповів Ляшко.

Він уточнив, що йдеться про 34 036 доз вакцини.

Міністр розповів, що зараз йде судовий процес між постачальником та логістом щодо цієї партії вакцини.

Згідно зі словами Ляшка, стосовно вакцини AstraZeneca, термін придатності якої спливає в жовтні, 1,7 тис. доз препарату будуть використані протягом 30 вересня.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України не включило медичних працівників до переліку професій, для яких обов'язкова вакцинація. Ляшко пояснив причини.

Раніше ми повідомляли, що в Україні понад 35 тисяч доз вакцини скоро можуть зіпсуватися.

Також, Pfizer почала випробування нового препарату для профілактики COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: