Pfizer почала випробування нового препарату для профілактики COVID

Читать на русском
Pfizer починає випробування перорального препарату для профілактики коронавірусу. У них візьмуть участь близько 3 тисяч осіб.
фото з відкритих джерел

Компанія Pfizer оголосила про початок наступної фази випробувань перорального противірусного препарату для профілактики коронавірусу.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті компанії.

Вакцина Pfizer/BioNTech: все що відомо про препаратВсе про вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech – ефективність, побічні ефекти, принцип дії.

Компанія займається розробкою препарату PF-07321332. Його планують випробувати на 2660 дорослих учасників у віці від 18 років. У тестуванні братимуть участь тільки ті, у кого підтвердили коронавірус.

Зокрема, фахівці досліджуватимуть препарат, який містить в собі «Ритонавір». Він застосовується для лікування ВІЛ-інфекції.

«У разі успіху ми вважаємо, що ця терапія може допомогти зупинити вірус на ранній стадії - ще до того, як у нього з'явиться можливість широко поширитися, потенційно запобігаючи симптоматичній захворюваності тих, хто піддався його впливу, і пригнічуючи появу інфекції у інших», - сказав президент науково-дослідних і медичних досліджень компанії Pfizer доктор Мікаель Дольстен.

Учасників розділять на дві групи - одним даватимуть препарат PF-07321332, іншим плацебо двічі на день протягом 5 або 10 днів.

Основна мета - оцінити безпеку та ефективність для запобігання підтвердженої інфекції та її симптомів до 14 дня.

Нагадаємо, МОЗ України дозволило змішувати вакцини Pfizer і Moderna.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: