В ОПУ зобов'язали центральні органи влади відзвітувати про вакцинацію держслужбовців

Читать на русском
Через два тижні всі міністерства і центральні органи влади мають відзвітувати про хід вакцинації від коронавірусу своїх співробітників.

Через два тижні всі міністерства і центральні органи влади мають відзвітувати про хід вакцинації від коронавірусу своїх співробітників. Бажано, щоб двома дозами вакцинували 70% працівників.

Про це йшлося під час сьогоднішньої селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19, котра відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського, пише сайт ОПУ.

За інформацією, в Міністерстві оборони щеплення двома дозами вже отримали 84% персоналу, в Міністерстві внутрішніх справ - 68%. Глава держави назвав це хорошими показниками.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 27 вересняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 12,2 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях на карті обраховується за першою дозою.

Аналогічні показники планується досягти і серед педагогів.

«Педагоги активно роблять щеплення. Уже понад 70% працівників навчальних закладів отримали щеплення», - зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Під час наради зазначалося, що Кабмін зобов'язаний запропонувати комплекс заходів щодо боротьби з підробкою ПЛР-тестів і сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу, а також для контролю над виконанням всіх необхідних заходів українськими та іноземними громадянами, які в'їжджають до країни. Головних лікарів медичних установ, де зафіксовані порушення, і туристичні агентства, які сприяють отриманню підроблених сертифікатів і тестів, мають залучати до відповідальності.

В Україні вже щеплено 6 млн 781 тис. осіб, з них 5 млн 458 тис. отримали дві дози. За минулий тиждень вакцинували майже 746 тис. осіб.

Раніше в компанії Pfizer припустили, коли закінчиться пандемія коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: