Ляшко заперечує наявність прострочених вакцин від коронавірусу в Україні

Читать на русском
Всі вакцини, які використовуються в Україні, мають термін придатності в шість місяців. Якщо прострочені вакцини виявлять - використовувати їх не будуть
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні немає прострочених вакцин від коронавірусу. Майже всі вони, крім китайської , мають термін придатності до шести місяців. Використовувати прострочені вакцини, якщо такі знайдуться, для вакцинації не будуть.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в [інтерв'ю] (https://1plus1.video/tsn-19-30/2021/tsn-za-20210914-novini-ukrayini-viktor-lyashko-rozpoviv-chi-chekati-nam-na-zagalnoukrayinskij-karantin) ТСН.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

«В нас ніякої вакцини, яка прострочена, не використовується. Є система фармаконагляду, яка відстежує. Зараз вакцини, крім CoronaVac, мають термін придатності до 6 місяців... Ми уважно стежимо за цим і жодна вакцина, яку використовують до закінчення терміну придатності, не буде в обігу, вона буде відкликана і буде утилізована встановленими вимогами», - розповів він.

Нагадаємо, раніше в центрі економіки охорони здоров'я KSE заявили, що в Україні можуть не встигнути використовувати всі дози вакцин від AstraZeneca до кінця терміну їх придатності в жовтні та листопаді.

В Японії зафіксували вже три смерті вакцинованих препаратом Moderna в короткі терміни. Відзначається, що всі померлі отримали щеплення з трьох партій вакцини, які пізніше були визначені, як зіпсовані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: